Intrebari frecvente

Conform legii 448/2006 modificată în 2020  companiile cu mai mult de 50 de angajati care nu au min 4% dintre angajati persoane cu dizabilitati, vor avea de achitat catre bugetul de stat o contribuție lunara calculată în funcție de acest indicator (nr de angajați total x4% x salariul minim brut pe economie). Companiile pot alege ca în locul plății către bugetul de stat să folosească jumatate din cuantumul acestei taxe pentru achiziționarea de produse de la unități protejate autorizate. 

Atelierul de Pânză, entitatea juridică pe care se derulează proiectul Bine Primit, este unitate protejata autorizata. Toate informatiile necesare precum și actele de care aveți nevoie pentru achizitia pe UPA vi le vom transmite la momentul comenzii.

Produsele listate sunt atent selecționate provenind doar de la întreprinderi sociale, organizații non-guvernamentale sau mici producători locali. Verificam întotdeauna respectarea criteriilor sociale și de mediu și ne asigurăm că partenerii nostri, ca și noi, utilizează fondurile obținute din vânzarea produselor astfel încât să își îndeplinească misiunea asumată. Majoritatea organizațiilor prezente pe site sunt bine-cunoscute în Romania pentru activitatea susținută, cu un istoric îndelungat iar informațiile referitoare la activitatea lor se regăsesc în rapoartele anuale prezentate pe site-urile proprii.